I pressen
22. september 2022

Novela kapital investerer i PE Bjørdal

Vi ser frem til Nor-Fishing 2022

en av de viktigste møteplassene for vårt PE Bjørdal-lag samt hele fiskeri- og havbruksnæringen. Du finner oss på stand F-510 .

Thomas Håberg
Salgssjef Fiskeri
thomas.haaberg@pebjordal.no
+47 91 81 99 54
Thomas Håberg
Salgssjef Fiskeri
thomas.haaberg@pebjordal.no
+47 91 81 99 54

Vår koffert med erfaringer, ny kunnskap og produkter har hatt en enorm vekst de siste årene og spenner nå over følgende:

Pollock Trålere

Pollock-tråler-fabrikken foredeler pollock, hake og biprodukter som rogn, melke og lever samt mel og olje. Vi har designet de største fabrikkene opp til 600 tonn per dag-fangst, inkludert alt prosessutstyr, frysere og logistikk om bord.

Les mer

Trålere og auto-linebåter

Trålere og linebåter med den mest avanserte HG og filetfabrikk inkludert frysere, frysehotell for robotisert sortering av sluttproduktkartonger, og inkludert palleteringssystem. Alt for en rasjonell og effektiv produksjon.

On Board og On Shore snø- og kongekrabbe

Om bord og på land - snø- og kongekrabbefabrikker foredler opptil 60 tonn per dag med ferdige, frosne markedsklare høykvalitetsprodukter.

Les mer

Haneskjellfabrikk

Fabrikk behandler opptil 100 tonn råvarer av Haneskjell per dag, og produserer sorterte, ferdig frosne og glaserte produkter i markedsklare kartonger.

Slaktefartøy for laks

Lakseslaktefartøy, komplett system fra hav til land- inkludert fiskepumper, filtre, sorteringsmaskin, bløggeroboter, utblødings-skruetank samt vaskesystem for fabrikk, rør og fisketanker. Systemet er designet for 50 tonn per time, men kan lett skaleres oppover.

Lakse avlusningsfartøy

Lakseavlusingsfartøy med kapasitet på inntil 600 tonn pr time, all fiskelogistikk, skånsom fjerning av rense- og skrapfisk samt avlusing av laksen.

Bjørdal Automation System

Bjørdal Automation System for alle ovennevnte referanser med lokal kontroll av maskiner, lokal kontroll av maskin- og systemstatus, sentral rapportering av systemstatus og produksjon samt skytilgjengelighet. Velprøvd, pålitelig og ikke minst – brukervennlig og tilpasningsdyktig på alle nivåer.

Les mer

Teamet

Vi har teamet til å levere, installere og støtte ditt valg av system.

Vil du ta en titt på - eller vite mer om fabrikkene eller utstyret?

Kom innom vår stand F-510 , book et møte i forkant av utstillingen eller send oss en e-post.


Velkommen!
Team Bjørdal

Thomas Håberg
Salgssjef Fiskeri
thomas.haaberg@pebjordal.no
+47 91 81 99 54
Thomas Håberg
Salgssjef Fiskeri
thomas.haaberg@pebjordal.no
+47 91 81 99 54

PE Bjørdal Salg

sales@pebjordal.no

Med styrket egenkapital står PE Bjørdal AS sterkere og vi kan fortsette veksten vi har hatt de siste årene. Avtalen gir Novela Kapital en eierandel på 36 % i PE Bjørdal AS.

– PE Bjørdal er en spennende og lokal bedrift i en viktig vekstnæring. Vi investerer  et sterkt team og vi ser et stort potensial for løsningene de leverer innen fiskeri og havbruk, sier Christer Valderhaug, leder av forvaltning for Novela Kapital.

Novela Kapital ble opprettet i 2019 og forvaltes av det Ålesundesbasert rådgivingsselskapet Converto. På investorsiden står blant annet Sparebanken Møre, Sparebank 1 SMN Invest AS, Camar AS, Gjensidige Nordmøre AS, Converto og en rekke av de lokale aksjonærene i Novela AS. PE Bjørdal er fondets første investering.

Fortsatt vekst

I PE Bjørdal har vi de siste årene gjennomgått en betydelig modernisering og investert store summer i teknologi, utstyr og ansatte. Vi signerte nylig avtale med et større internasjonalt rederi innenfor krabbefiske av snø – og kongekrabbe. Alene har dette kontrakten en verdi som er større en selskapets omsetning for hele 2019.

– Vi har opplevd en betydelig vekst den siste tiden. Med Novela som ny investor i selskapet har vi fått på plass siste brikke i strategien vi la for selskapet i 2017. Novela Kapital og teamet i Converto tilfører oss en unik god sammensetning av industriell og finansiell kompetanse. Dette vil være med på å styrke vår posisjon i markedet og sammen gjøre oss rustet til ytterligere vekst, forklarer Jan Søvik, styreleder i PE Bjørdal AS.

Verdiskaping i havrommet

Som det eneste fondet i sitt slag, har Novela Kapital valgt å satse på mellomstore bedrifter på Nordvestlandet innen havromsrelaterte næringer.

– Havnæringen står for knappe 40 % av verdiskapningen i Møre og Romsdal, og regionen har et betydelig antall selskaper som er verdensledende sitt segment. Vi så et behov for et profesjonelt investeringsmiljø med aktiv forvaltning mot selskap på Nordvestlandet. Novela Kapital skal gjøre flere investeringer i selskaper knyttet til havrommet på Nordvestlandet, forteller Valderhaug

Facebook-deling på LinkedIn

Fortsett å lese